TERMENI SI CONDITII


Site-ul sipca.ro, denumit in continuare "sipca.ro", este detinut si administrat de societatea SC Top Profil Sistem SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 23118944 , inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J23/1896/17.06.2008, cu sediul in JUD. ILFOV, SAT Berceni, STR Soseaua de Centura, NR. 8, Romania. Tel.: 031 425 39 39; E-mail: sipca@topsistem.ro. Navigarea pe site-ul sipca.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea expresa a termenilor de mai jos de catre orice Client. Sipca.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila. In caz de divergenta sau neintelegeri intre sipca.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii.

DEFINITII

Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul sipca.ro.


Consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale


Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.


Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si/sau Servicii si sa faca plata acestora.


Vanzator – societatea Top Profil Sistem SRL., avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare RO 23118944, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J23/1896/17.06.2008., cu sediul in JUD. ILFOV, SAT Berceni, STR Soseaua de Centura, NR. 8, Romania


Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si/sau Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.


Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Drepturile de proprietate Intelectuala 

Continutul site-ului sipca.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea Top Profil Sistem SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Top Profil Sistem SRL. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. sipca.ro si logo-ul sipca.ro sunt marci inregistrate ale Top Profil Sistem SRL. 


Top Profil Sistem SRL. poate oferi Utilizatorului/Clientului la solicitarea expresa a acestuia, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului sicpa.ro.


Utilizarea pe sipca.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. sipca.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

Exonerarea de raspundere

Top Profil Sistem SRL nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la sipca.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, sipca.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Top Profil Sistem SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.


Informatiile incluse pe sicpa.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa sipca@topsistem.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.


sipca.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).


sicpa.ro, in calitate de organizator al campaniilor promotionale, nu isi asuma raspunderea pentru pierderile sau deteriorarile voucherului campaniei, nu este responsabila pentru voucherele falsificate sau deteriorate si isi rezerva dreptul de a anula voucherul utilizat la achizitie ori de a scadea valoarea acestuia din valoarea de rambursat, in cazul returnarii conform legii, a unui produs participant in campania respectiva.


Orice link-uri catre alte site-uri sunt oferite numai in scopul unei accesibilitati sporite a informatiilor, iar sipca.ro nu isi asuma nici o responsabilitate sau raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri.

Limita accesului la Site

Utilizatorii site-ului sipca.ro pot face comentarii si orice alte comunicari, pot sa transmita sugestii, intrebari sau informatii, daca limbajul acestora este civilizat, iar continutul comunicarilor nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, nu serveste unor campanii de promovare care nu au legatura cu sipca.ro, nu sunt e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam. Persoanele care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi raportate organelor abilitate. sipca.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari.


In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda sipca.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.


Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente sunt detaliate pe Site inainte de plasarea Comenzii de catre Client.


Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului sipca.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A. conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Top Profil Sistem SRL. colecteaza si prelucreaza datele cu caracter personal in cadrul site-ului www.sipca.ro conform Politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal in Magazinul Online sipca.ro, disponibila AICI 


In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc, formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda sipca.ro si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

CINE SUNTEM?

SA Top Profil Sistem SRL, persoană juridică de nationalitate română, înmatriculată la Registrul Comertului sub nr. J23/1896/17.06.2008. având cod unic de înregistrare fiscală CUI RO 23118944 („Sipca.ro” sau „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor tale și entitatea care iti furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile garduri, elemente pentru garduri. 

CE DATE PRELUCRAM DESPRE TINE?

Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul computerului tău), dar asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

Politica Sipca.ro este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre tine: Nume si Prenume; Adresa de E-mail; Numarul de Telefon; Informații despre produsele și serviciile achiziționate; Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma Magazinului Online; Interese și preferințe legate de produsele din Magazinul Online.

Mai exact, în tabelul de mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi sau parteneri noștri le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

În ce scop colectăm și prelucrăm datele tale?

Ce date colectăm și în ce mod le prelucrăm?

Date pe care ni le furnizați direct

Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?Efectuarea de cumpărături în Magazinul Online
- De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date:


*nume și prenume;

*adresă de livrare;

*număr de telefon.


- Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele au ajuns în punctele de preluare vom prelucra:

*numărul de telefon și după caz adresa de e-mail

pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale.

Executarea contractului


Pentru a-ți putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicată/ preda produsele în punctele de ridicare, a ne executa obligațiile de garanție asociate produselor, sau, după caz, a face un retur de produse.

Livrarea produselor către tine

- Îți livrăm produsele la adresa indicată, prin curierii noștri, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:


*nume, prenume;

*adresa de livrare;

*telefon;

*valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz)

Executarea contractului


Îndeplinirea obligațiilor noastre legate de gestionarea și livrarea produselor către client în condițiile și timpii agreați.Asistență și suport clienți

- Pentru a-ți putea asigura suportul cu privire la 

comenzile pe care le lansezi în Magazinul Online, te vom identifica prin confirmarea:


*numelui și prenumelui;

*adresei de e-mail și numărului tău de telefon;

*ID-ul comenzii

Executarea contractului


Îndeplinirea responsabilităților/ activităților noastre în perioada de executare a contractului


Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombole

Pentru concursurile online derulate pe site-ul sipca.ro colectăm adresa ta de e-mail. Mai organizăm concursuri pe pagina oficială de Facebook a Top Profil Sistem, unde colectăm, în funcție de campanie, următoarele date necesare participării tale la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor prin random.org:


*nume și prenume;

*adresa de e-mail, sau;

*număr telefon.


Dacă ești câștigător, vom menționa numele și prenumele tău pe pagina oficială Facebook a Top Profil Sistem sau pe site-ul nostru sipca.ro.

Consimțământ


În scopul participării tale la concursurile organizate de Sipca.ro și acordării premiilor respective


Publicitate comportamentală on-line


Pe baza navigărilor și comportamentului tău în Magazinul Online, monitorizat prin cookie-uri, îți vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în Magazinul Online sau din aplicația mobilă, te vom încadra într-un grup de interes cu alți clienți similari, ca și comportament de navigare și îți vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.


De exemplu, un profil de interes “garduri” se poate deduce din datele tale, prin evaluarea produselor pe care le-ai vizitat pe website-ul Magazinului Online şi în acest fel un cookie este plasat pe dispozitivul tău pentru a te încadra ca cineva interesat de categoria “garduri”, iar ulterior vei primi unele mesaje publicitare special personalizate din categoria “garduri”.

Consimțământ cookie​


Dacă nu dorești să participi la monitorizarea prin cookie-uri în scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor tale, poți refuza setarea în acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactivează în general setarea automată de module cookie. Poți de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google), setând browser-ul tău în așa fel încât modulele cookie ale domeniului respectiv să fie blocate. Poți face asta foarte ușor din următoarea pagină 


www.youronlinechoices.com/ro/optiunile-mele


Opțiunea de a renunța la publicitatea comportamentală on-line nu va opri afișarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate în funcție de interesele tale. 


Oferte pe bază de audiențele personalizate (pe liste de clienți)


Cu acordul tău, vom utiliza adresa ta de e-mail și numărul de telefon mobil pentru crearea de liste de clienți codificate („datele hash”), iar apoi vom folosi datele codificate din această listă pentru a corela datele tale (și a altor clienţi dintr-un grup de interes) cu datele persoanelor de pe Facebook, pentru a transmite, pe acest canal, către contul tău de Facebook, oferte personalizate prin reclame țintă.


Facebook codifică datele hash, le încarcă în platforma socială și astfel ne creează audiență, utilizând aceste date hash exclusiv pentru corelarea cu datele din contul tău de Facebook, fără să distribuie aceste date terților (sau, altor agenții de publicitate comercială) și vor fi șterse automat de Facebook imediat după corelare.


Atunci când creezi o audiență asemănătoare, alegi o audiență sursă (o audiență personalizată creată cu ajutorul unui partener de date, al datelor pixelului tău, al datelor din aplicația ta de mobil sau al fanilor paginii Sipca.ro), iar Facebook identifică trăsăturile comune ale persoanelor din această audiență (de exemplu, informații demografice sau interese). Apoi, Facebook găsește persoane care au trăsături similare (sau „asemănătoare”) cu acestea. 


În plus, pe website-ul Magazinului Online utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelului tău și al datelor din aplicația ta mobilă. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, Noi și Google putem identifica faptul că ați dat click pe anunțul nostru publicitar din Facebook și a-ți fost redirecționat către site-ul Magazinului Online. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.

Consimțământ


Pentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți


Ai multe detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal de către Facebook și pentru setări de protecție a sferei tale private pe Facebook, poți consulta în Politica de confidențialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.


Mentenanța și securizarea website-ului Magazinul  Online

Utilizăm următorii identificatori online pentru mentenanța și securizarea website-ului Magazinului Online:


*Adresa IP;

*Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;

*Date de protocol HHTP/HTTPS;

*Locația dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.


 Mai exact, prelucrăm datele tale pentru:


  - a asigura buna funcționare a website-ului, respectiv:

*afișarea corectă a conținutului website-ului Magazinului Online;

*reținerea datelor tale de autentificare (atunci când ne soliciți);

*îmbunătățirea website-ului Magazinului Online;

*parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerințele site-ului Magazinului Online.


  - a asigura securitatea website-ul și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau a oricărei breșe de securitate IT în ceea ce privește Magazinul Online.


 - identificarea și remedierea defecțiunilor care împiedică utilizarea website-ului nostru sau contului tău de client.

Interes legitim


Implementarea, parametrarea și menținerea măsurilor de securitate a website-ului Magazinului Online


Audit și raportări
Prelucrăm datele tale pentru auditarea financiară anuală, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

ICerințe prevederi legale


Pentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă


Apărarea drepturilor în justiție
Atunci când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate, vom prelucra datele tale necesare formulării unor întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.Interes legitim


Exercitarea oricăror apărări/ drepturi în fața instanțelor de judecată, sau autorităților sau instituțiilor publice / de control


Navigare rețele sociale
Dacă ne dai like pe pagina de Facebook la Sipca.ro sau dacă te loghezi în contul tău de client cu adresa și parola Facebook, vom primi aceste date fără a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu tine și eventual, pentru a-ți transmite unele oferte personalizate prin contul tău de Facebook pe bază de audiențe personalizate.

Consimțământ


Transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți)


CAT TIMP PASTRAM DATELE TALE?

Atunci când îți trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de profilare” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor tale constând în special în analiza și interpretarea datelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele tale la cumpărături în Magazinul Online. În scop de profilare, Sipca.ro nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.


Sipca.ro prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.


Vom păstra datele tale 1 an dupa ultima comanda. Sau daca ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.


CU CINE IMPARTASIM DATE TALE?

Datele tale personale pot fi transmise către și pot fi prelucrate de partenerii noștri de încredere pentru a-ți furniza produse. 


Atunci când externalizăm anumite activități către partenerii noștri de încredere depunem toate eforturile rezonabile pentru a ne verifica în prealabil dacă aceștia asigură protecția datelor tale prin măsuri stricte de securitate a datelor și vom încheia cu fiecare contracte de prelucrare a datelor.


Mai exact, transmitem unele date către terțe părți (furnizorii și partenerii noștri) pentru realizarea funcțiilor și serviciilor necesare operării activităților Magazinului Online, cum ar fi: 


​*furnizorul care ne asigură servicii de stocare a datelor pe servere externe situat în România;

*furnizorul aplicației de gestionare a operațiunilor în depozit și punctele de preluare a produselor, sau care ne ajută să vă printăm și livrăm facturile produselor livrate în localităţi situate în România; 

*furnizorul serviciilor de telefonie mobilă care ne ajută să ținem legătura cu tine, situat în România;

*curieri terți autorizați de noi să livreze produsele cumpărate de tine (Fan Curier);


Împărtășim datele tale cu partenerii noștri și în scopuri de marketing


Pentru a-ți oferi produse personalizate intereselor și preferințelor tale, prelucrăm anumite date cu unii parteneri care ne ajută să vă adresăm ofertele personalizate, cum ar fi: (i) prelucrarea datelor prin platforma Facebook pentru a-ți transmite oferte personalizate prin reclame țintă cu ajutorul funcției de audiențe personalizate pe liste de clienți, sau (ii) prelucrarea datelor pentru a-ți transmite ofertele personalizate bazate pe publicitatea comportamentală online derulate cu Google AdWords. Modul în care Facebook sau Google prelucrează datele tale este prezentat în tabelul din această Politică de prelucrare a datelor.

CE DREPTURI SI OPTIUNI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE ?

Dorim să ne asigurăm că în orice moment ai controlul deplin asupra datelor tale și că îți poți exercita efectiv drepturile și opțiunile pe care le ai potrivit GDPR.

Pentru a ne asigura că ai controlul efectiv al datelor tale, te informăm că ai următoarele posibilități bazate pe tehnologiile pe care le ai la dispoziție:


*vei putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările website-ului Magazinului Online; în plus, poți alege să modifici setările browser-ului pe care îl folosești astfel încât să restricționezi urmărirea de către cookie-uri a comportamentului tău în Magazinul Online (totuși, aceste restricționări îți pot afecta experiența de navigare în Magazinul Online);

*platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.


Dreptul de retragere a consimțământului - În situația în care prelucrarea se bazează pe consimțământ, îți poți retrage consimțământul în orice moment și în mod gratuit prin transmiterea unui e-mail pe adresa sipca@topsistem.ro cu subiectul "Retragere Consimțământ".


Dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere;


Dreptul de a te adresa justiției;


Dreptul de acces - Ai dreptul de a obține din partea noastră o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care te privesc și, în caz afirmativ, ai dreptul de acces la datele respective.


 Dreptul la rectificare - Ai dreptul de a obține de la noi, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care te privesc. În unele cazuri, este posibil să nu putem căuta datele tale personale din cauza identificatorilor pe care îi furnizezi în solicitarea ta. Un exemplu de date cu caracter personal pe care nu le putem consulta atunci când ne furnizezi numele și adresa de e-mail sunt datele colectate prin cookie-uri de către browser. În astfel de cazuri, în cazul în care nu te putem identifica ca persoană vizată, nu suntem în măsură să ne conformăm solicitării tale, cu excepția cazului în care furnizezi informații suplimentare care să permită identificarea. Ținându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, ai dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare.


Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat) - În situațiile în care datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor, s-a retras consimțământul și nu există un alt temei juridic pentru prelucrare, te opui prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea sau datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal, ai dreptul de a obține ștergerea datelor care te privesc, fără întârzieri nejustificate. 


Dreptul la restricționarea prelucrării: 


*contești exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite nouă să verificăm exactitatea datelor;

*prelucrarea este ilegală, iar tu te opui ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

*nu mai avem nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar tu ni le soliciți pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

*te-ai opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1) din GDPR, pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile noastre legitime prevalează asupra drepturilor tale.


Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:


Dreptul la portabilitatea datelor: 

 

Ai dreptul de a primi datele cu caracter personal care te privesc și pe care ni le-ai furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat și ai dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea noastră, în cazul în care:


​*prelucrarea se bazează pe consimțământ în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (a) sau al articolului 9 alineatul (2) litera (a) din GDPR sau pe un contract în temeiul articolului 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR; și

*prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.


Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care te privesc sau te afectează în mod similar într-o masură semnificativă.


Nu ai acest drept în cazul în care decizia:

*este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între tine și un operator de date;

*este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului și care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale persoanei vizate; sau

*are la baza consimțământul tău explicit.

Comanda

Produsele si/sau Serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.


Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc).


Sipca.ro nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare. In acest context, toate taxele de transport in vederea reexpedierii Comenzii vor cadea in sarcina Clientului. Totodata, in acest caz, Sipca.ro nu poate fi tinut raspunzator pentru orice eventual prejudiciu suferit de Client ca urmare a intarzierii in livrarea Comenzii.


Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant sipca.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea a Comenzii.


(E-mailul prin intermediul caruia Clientul este informat asupra Comenzii plasate pe Sipca.ro este doar o confirmare de primire a Comenzii din partea Clientului, . Contractul pentru Produsele si/sau Serviciile comandate urmand a fi incheiat in mod valabil in conditiile mai jos mentionate.)


In cazul comenzilor ce contin Produse cu livrare din stocul propriu, confirmarea privind expedierea / livrarea acestora se va realiza in 24-48 de ore de la inregistrarea acestora pe site.


Sipca.ro poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii:


*esuarea / invalidarea tranzactiei online;

*neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;

*date incomplete sau incorecte ale Clientului;

*activitatea Clientului poate produce daune site-ului sipca.ro /partenerilor;

*cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate;

*alte motive obiective: de exemplu fara a se limita la situatia in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.


Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Sipca.ro nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.


In anumite situatii si pentru motive justificate, sipca.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceste situatii sipca.ro va anunta clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata (in cazul in care contravaloarea Produselor a fost achitata anterior de Client).


Contractul se considera incheiat intre Client si sipca.ro in momentul primirii de catre Client de la sipca.ro, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.


In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de catre Sipca.ro, ne obligam sa informam Clientul asupra acestui fapt si, in cazul in care Clientul a achitat anterior acestei informari contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, sa returnam in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care Sipca.ro a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de incetare a Contractului.


Prin plasarea Comenzii, clientul certifica faptul că a împlinit vârsta de 18 ani.


Sipca.ro va notifica clientul prin sms/email cu privire la statusul Comenzii (i.e. initiere si preluare comanda, trimitere si ridicare colet) si va trimite chestionare de evaluare a serviciilor.facturare | plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.


Facturile emise de Vanzator pentru Produsele aferente unor Comenzi ce vor fi livrate prin curier se vor transmite Clientului prin email la momentul confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Facturile aferente unor Produse care nu au fost preluate de catre Client vor fi anulata de catre Vanzator la momentul la care aceste Produse vor fi restituite de curier.


Prețul Contractului poate fi efectuat printr-una dintre următoarele modalități, funcție de opțiunea clientului: plata online cu card (card personal sau al societății cumpărătoare, în condiții de deplină securitate, fără a fi perceput un comision suplimentar pentru tranzacții; plățile se realizează prin intermediul Netopia MobilPay.ro); ordin de plată (în baza facturii proforme emise de către Vânzător); numerar la livrare (plata va fi făcută în lei conform prețului Contractului și se va face la comisionarul care efectueză livrarea). Modalitatea de plată cu numerar la livrare nu este disponibilă pentru comenzi online a căror valoare cu TVA este mai mare de 5.000 lei pentru persoanele juridice și 10.000 lei pentru persoanele fizice.

Garantia

Pentru produsele achizitionate din magazinul online sipca.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie. 

Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs si este afisata in pagina produsului, in pagina de Comanda precum si in e-mailul de confirmare a Comenzii.


Livrarea produselor se poate realiza prin intermediul curieratului, la o adresa specificata in formularul de comanda sau prin ridicarea personala a comenzii din showroom.


Costurile livrarii - GRATUIT in toata Romania pentru orice comanda.

receptia produselor

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). Deasemenea, Clientul va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in mod olograf pe bonul de livrare, pentru a putea fi luate in considerare.

Politica de retur

www.sipca.ro doreste sa isi multumeasca clientii in proportie de 100%! Stim ca acest tel e greu de atins si vor exista clienti care vor dori sa restituie produsele cumparate de la noi. Intelegem acest lucru si dorim sa venim in ajutorul acelora dintre voi care dintr-un motiv sau altul doresc sa returneze produsele sau sa le schimbe.

Conditiile in care puteti returna comanda: 

1. Renuntarea la produsele cumparate fara invocarea vreunui motiv, conform legii comertului la distanta (Ordonanta Guvernului nr. 34/2014) OUG 34/2014


Potrivit dispozitiilor OUG 34/2014 privind protectia consumatorului la incheierea si executarea contractelor la distanta : daca produsul comandat nu este ceea ce ti-ai dorit, il poti returna pentru a fi schimbat sau pentru restituirea valorii produsului, mai putin cheltuielile de transport intr-un interval de timp de 14 zile calendaristice de la data achizitiei, fara invocarea unui motiv si fara penalitati.

Pasii de urmat pentru RETURNAREA produsului:

1. Compleaza formularul de retur de mai jos. Acest lucru este necesar pentru a putea procesa in termen cat mai scurt returul si a-ti trimite un produs inlocuitor sau pentru a-ti restitui banii. Sau ne potii informa cu privire la decizia de a te retrage din prezentul contract printr-o declaratie neechivoca la adresa de mail sipca@topsistem.ro

2. Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. 

3. Cheama curierul si trimite cu o firma de curierat rapid coletul cu produsele catre fabrica Top Profil Sistem SRL, achitand taxa de transport, catre str. Soseaua de Centura Nr. 3, sat. Berceni, jud. Ilfov, 077020. 

Pasii de urmat pentru SCHIMBAREA produsului:


1. Completeaza Formularul de Retur, unde la modalitate de compensare, veti alege " Schimbare de Produse". In urma completarii formularului si contactarii de catre agentul sipca.ro, urmeaza sa fiti contactati de catre firma de curierat Fan Courier pentru ridicarea coletului. 

2. Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. 

3. Cheltuielile de transport pentru produsele returnate vor fi suportate de catre client, iar cheltuielile de transport pentru produsele la schimb vor fi suportate de catre sipca.ro!


◈Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, in ambalajul original si insotite de toate accesoriile si documentele originale. 

◈Nu sunt acceptate pentru retur produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului).

◈Clientul poate renunta la decizia de retur si dupa ce produsul returnat a intrat in posesia Furnizorului. In acest caz costurile de returnare sau relocare a produsului sunt in atributiile Clientului.

◈Ai dreptul de a returna intreaga comanda sau o parte a acesteia, dar nu poti returna mai putin de un produs complet (25 bucati de sipca). 

◈In cazul depasirii termenului de 14 zile, Cumparatorul isi pierde dreptul de a returna produsul (de a se retrage din contract). Pentru a respeecta termenul limita de retragere, este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea (mail catre sipca@topsistem.ro) privind exercitare dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. 

◈Sipca.ro are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeeste inapoi produsele sau pana la momentul la care Cumparatorul ii va furniza dovada ca a trimis inapoi produsele. Produsele returnate vor fi expediate catre: SC TOP PROFIL SISTEM SRL, Soseaua de Centura Nr. 3, sat. Berceni, Jud. Ilfov, 077020. 

◈Fondurile vor fi returnate în contul dvs. în decurs de 3-5 zile lucrătoare de la momentul verificării coletului returnat. În situații excepționale, această perioadă poate fi extinsă până la 14 zile. Fondurile vă vor fi returnate în funcție de metoda de plată aleasă inițial.

● Dacă comanda a fost plătită ramburs sau prin transfer bancar, returul banilor se va efectua în contul bancar menționat de către dumneavoastră pe Formularul de Returnare. 

● Pentru comenzile achitate cu cardul prin procesatorul de plati MobilPay Netopia, restituirea banilor se va efectua prin intermediul aceluiași canal și în contul de pe care a fost recepționată plata. 

◈Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate). 


2. Produse defecte sau care prezinta deteriorari in momentul primirii


Facem tot posibilul ca produsele sa fie livrate fara defecte. Insa in cazul in care primesti un produs defect, tot ce ai de facut este sa contactezi echipa sipca.ro si vom aranja ca produsul sa fie inlocuit.

In cazul produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, iti recomandam sa accepti produsele si sa ne contactezi, noi urmand sa-ti expediem de urgenta produsele la schimb fara niciun cost aditional. 


3. Produse livrate gresit


Daca ti s-a livrat alt produs decat cel comandat, te rugam sa semnalezi cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, vei plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, vei primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

Livrare comanda

La solicitarea sipca.ro sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de Comanda atribuit de catre Vanzator.


In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii Comenzii in mod personal, Comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre Curier, a numarului Comenzii.


Nicio cerere de livrare a unei Comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus.


In cazul livrarii la locul de munca al Clientului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul trebuie sa se asigure ca poate receptiona aceasta Comanda.


Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.


Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va supora taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari.


Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.


Livrarea se considera a fi indeplinita de catre sipca.ro, la momentul predarii produselor Comandate catre Client la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

forta majora

Niciuna din Partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen – total sau partial - a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului Contract, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de forta majora. In sensul prezentului articol, forta majora reprezinta un eveniment independent de vointa partilor, imprevizibil si insurmontabil, care nu se datoreaza intentiei sau culpei acestora, intervenit dupa intrarea in vigoare a Contractului si care impiedica partile contractante sa-si execute, total sau partial, obligatiile asumate. Sunt considerate asemenea evenimente conflictele armate, miscarile sociale, incediile, inundatiile sau orice alte calamitati naturale sau restrictii aparute ca urmare ca urmare a unei carantine sau a unui embargo, enumerarea neavand un caracter limitativ, ci enuntiativ. Conflictele de munca nu reprezinta forta majora. Nu este considerat caz de forta majora un eveniment asemanator celor de mai sus care, fara a crea o imposibilitate de executare, face extreme de costisitoare executarea obligatiilor oricareia dintre Parti.


Partea care invoca evenimentul de forta majora este obligata sa notifice cealalta Parte in termen de 5 zile calendaristice de la data producerii evenimentului si sa furnizeze inauntrul acestui termen dovezi necesare in acest sens. De asemenea, Partea care a invocat Forta majora este obligata sa informeze cealalta Parte cu privire la incetarea cazului de forta majora. In situatia in care nu se face notificarea, Partea care invoca aparitia evenimentului de forta majora va raspunde pentru toate prejudiciile ivite ca urmare a omisiunii notificarii cu privire la producerea/incetarea cazului de Forta majora.


Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment de forta majora nu inceteaza, fiecare Parte va avea dreptul sa notifice celeilalte Parti incetarea de plin drept a acestui Contract, fara ca vreuna din Parti sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

dispozitii finale

Nulitatea oricarei clauze a Termenilor si conditiilor, partiala sau integrala, nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze sau parti de clauze. In cazul in care anumite clauze ale Termenilor si conditiilor devin inoperante in intreg sau partial, sau in cazul in care un punct nu a fost inclus in Termeni si conditii, acestea nu vor afecta valabilitatea celorlalte clauze. Clauza inoperanta sau nementionata va fi inlocuita cu o clauza corespunzatoare care, in masura acceptabila legal, se apropie cel mai mult de ceea ce Partile contractante au intentionat sau, urmarind conceptia si exprimarea Termenilor si conditiilor, se obtine ceea ce se intentioneaza dupa avizarea despre clauza lipsa sau inoperanta.


Prevederile Termenilor si conditiilor se completeaza cu dispozitiile Codului civil precum si cu dispozitiile legislatiei in vigoare aplicabile raporturilor juridice dintre sipca.ro si client.